Vakbarát változat |
Betűméret

Rubin Eszter: Hormonegyensúly

Manapság már egyre szélesebb körben ismert, hogy a stresszes életmód, a túlfeszített munka, valamint a rendszertelen étkezés, ami leginkább gyorsételeket, feldolgozott élelmiszereket tartalmaz, felborítja a test természetes rendjét, megbolygatja a hormonháztartást, és nagyban felelős az olyan betegségekért, mint az inzulinrezisztencia vagy a kóros elhízás. A jelen kötet két szerzője arra törekedett, hogy egyrészt megismertesse leendő olvasóival a probléma összetett voltát, vagyis az életmód, az étkezés, a betegségek, valamint a hormonokat termelő szervek alapos ismertetését kínálják, s emellett olyan recepteket, melyek segíthetnek egészségünk megőrzésében, valamint, ha már kialakult a betegség, segíthetnek hormon- és immunrendszerünk helyreállításában. Rubin Eszter és Farkas-Boross Zita könyve hasznos megoldásokat fogalmaz meg, a szerzők javaslatai nem arra irányulnak, hogy mit nem szabad enni, hanem hogy miből érdemes többet fogyasztani, ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a szervezetünk. A receptek egy klasszikus szakácskönyv sémája szerint követik egymást: először a levesekről olvashatunk, majd a vega ételek következnek. Ezt követően a halételek, a húsételek, és végül a desszertek jönnek. A szerzők bemutatják, hogyan készíthetünk friss és szezonális alapanyagokból mennyei lakomákat, mely zöldségek és húsuk bírnak a legtöbb tápanyaggal és vitaminnal, s hogyan lehet azokat a lehető legfinomabban elkészíteni. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 641 R 94
 

2022. október 24.