A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Könyvtárhasználat és szolgáltatások
Emeletről emeletre
Könyvtárhasználat
Szolgáltatások A-Z
Térségi szolgáltatások
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Kölcsönzés, hosszabbítás, előjegyzés
Kölcsönzés
Az e célra gyarapított gyűjteményből kölcsönözhetők: könyvek, egyes bekötött folyóiratok, egyedi folyóiratszámok, diafilmek, videokazetták, DVD-k, CD-k, kották, a számítógépes lapok elektronikus mellékletei.

A hagyományos dokumentumok és videokazetták kölcsönzése a könyvtári tagoknak ingyenes.
A DVD-k kiegészítő olvasójeggyel kölcsönözhetők.

A könyvek, bekötött folyóiratok, CD-k, elektronikus dokumentumok, egyedi folyóiratszámok és diafilmek kölcsönzési ideje 3 hét, a DVD-ké és videokazettáké 7 nyitvatartási nap.

 
Az olvasójegy tulajdonosa teljes felelősséggel tartozik a kölcsönzött dokumentumokért.
Az olvasójegyen a lejárat dátuma mellett – kölcsönzési alkalmanként – feltüntetjük a kölcsönzésben lévő kötetek darabszámát.
Olvasójegy hiányában a kölcsönzés nem lehetséges.

Könyvből egyidejűleg 35, videokazettából 5, DVD-ből  10, elektronikus dokumentumból 2, egyedi folyóiratszámból 3, CD-ből 15 (cím), kottából 10, diafilmből 3 kölcsönözhető. Valamennyi dokumentumtípusból művenként egy példány kölcsönözhető.

Hosszabbítás
kölcsönzés, amennyiben nincs előjegyzés az adott műre, egy alkalommal – személyesen, telefonon  (94/513-540)  és online módon is –  meghosszabbítható.

Katalógusunk (OPAC) olvasói műveletek menüpontjánál olvasószámmal és jelszóval bejelentkezve látható a kölcsönzésben lévő dokumentumok sora. Közülük a hosszabbítandó művet kijelölve szoftverünk új kölcsönzési határidőt ad, ha a példány nincs előjegyezve, továbbá még nem volt hosszabbítva. 

Videokazetta, DVD  (a nyelvlecke kivételével) és elektronikus dokumentum nem hosszabbítható. 

Hétvégére (szombat 17 órától hétfő 12 óráig) kölcsönözhetőek a kézikönyvtári dokumentumok mindegyik gyűjteményből (kivétel a Savariensia gyűjtemény) az éves díjtáblázatban meghatározott térítési díj ellenében.

 
A kölcsönzési határidőt be nem tartó olvasó késedelmi díjat fizet. A késedelmi díj dokumentumonként naponta, a lejárati dátumtól kerül elszámolásra az adott évre megállapított díjszabás alapján. Más késedelmi díjszabás érvényesül a könyv/audio, más a videokazetta, DVD ill. elektronikus dokumentumoknál. A késedelmes kölcsönzőnek meg kell térítenie a kiküldött figyelmeztetők teljes postaköltségét is.

Előjegyzés
A könyvtár katalógusában megtalált, de kölcsönzésben lévő dokumentumokra térítés ellenében előjegyzés kérhető személyesen az első emeleti kölcsönzőpultnál, a freszleg@bdmk.hu e-mail címen, vagy online módon.

Elektronikus katalógusunkban (OPAC) a kívánt műre kattintva szoftverünk felajánlja az előjegyzés lehetőségét, ha valamennyi példányunk kölcsönzésben van. A művelet végrehajtásához érvényes olvasójegy és jelszó szükséges. 
A visszahozott dokumentumot félretesszük és telefonon, vagy e-mailben a lehető leggyorsabban értesítést küldünk a kért mű beérkezéséről. Az előjegyzett dokumentumot az értesítéstől számított 5 nyitvatartási napig visszatartjuk.


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-06-02 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap