A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
KSZR

 

2013 számos változást hozott a könyvtárak térségi szolgáltató tevékenységének jogi szabályozásában és pénzügyi feltételrendszerében. Hatályát vesztette a többcélú kistérségi társulásukról szóló törvény, mely alapját képezte az elmúlt évek mozgókönyvtári ellátásának. Ezzel egy időben módosult a kulturális törvény is, amely az önkormányzati törvénnyel összhangban a települések kötelező feladatává tette a helyi könyvtári ellátás biztosítását. A feladatellátás egyik lehetséges módozatéként a községi önkormányzatok szerződést köthettek a megyei könyvtár térségi szolgáltatásainak igénybevételére. [A tevékenységet szabályozó EMMI rendelet: 39/2013. (V. 31.).]
 
Vas megyében 2012 decemberének végéig 194 önkormányzat kötött könyvtárellátási megállapodást a Berzsenyi Dániel Könyvtárral. A szerződésben a települési önkormányzatok vállalták a könyvtáraik működéséhez szükséges személyi/tárgyi/technológiai feltételek biztosítását. A megyei könyvtár pedig – a városi könyvtárak szakmai közreműködésével – a rendelkezésére bocsátott, és csak erre a célra felhasználható állami támogatással, széleskörű szolgáltatás-kínálatot alakított ki.

Arról, hogy a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) és a községi könyvtárak életében milyen események várhatók, most induló, és havonként megjelenő Hírlevünkkel szeretnénk folyamatos tájékoztatást adni. A szolgáltatás szervezetét érintő információkról az Aktuális menüpontban tájékozódhatnak az érdeklődők.


Aktuális híreink

Megjelent a KSZR Hírlevél III. évfolyamának 1-3. száma
"Jelenlegi, összevont számunkkal rövid áttekintést szeretnénk adni a 2015. esztendő legfontosabb eseményeiről, kiemelt figyelmet fordít-va a megvalósult könyvtári rendezvényekre.
Nagyon sok kézműves foglalkozás, műsoros, irodalmi rendezvény, számítástechnikai tanfo-lyam és állományellenőrzés volt ebben az évben. Mindezekről hol rövidebb, hol hosszabb be-számolókkal adunk hírt jelen számunkban...
A községi könyvtárak rendezvényeiről, a kapcsolódó szervező munkáról készített beszámolók, képriportok mellett röviden a 2014-es esztendő számokba foglalt történéseiről is szeretnénk közzé tenni egy rövid áttekintést.
Bízunk benne, hogy számos érdekes információval szolgál Hírlevünk, melyhez jó olvasást kívánunk!"

Megjelent a KSZR Hírlevél  3-4.  száma
"A 2014-es esztendő második félévi történéseinek összefoglalójaként olyan összevont számmal jelentkezünk, melyben a legfontosabb történésekre, információk átadására helyezzük a hangsúlyt. Reméljük, hogy az így kialakuló kép is be tudja mutatni azt a községi könyvtáraink sokrétű munkáját, és vissza tudja idézni a legjobban sikerült rendezvények hangulatát, örömteli perceit."

Elkészült a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer
2013. évi beszámolója és a 2014. évi munkaterve.


KSZR Hírlevünk
Megjelent KSZR Hírlevünk harmadik száma.

KSZR-rendelet
Megjelent a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működéséről szóló 39/2013. (V.31.) EMMI rendelet. 
Olvasható a Magyar Közlöny 2013. évi 86. számában, az 54030 oldaltól az 54033-ig oldalig.

Hírlevél


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Minőségirányítási rendszer
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Tudja-e, hogy a zeneműtárból kottát is kölcsönözhet?
Igen, rendszeresen igénybe veszem ezt a szolgáltatást.
Igen, de csak a könnyűzenei gitárkották érdekelnek.
Igen, de nincs rá szükségem.
Nem, de örülök, hogy értesültem róla.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2018-03-24 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap