A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Könyvtárhasználat és szolgáltatások
Emeletről emeletre
Könyvtárhasználat
Szolgáltatások A-Z
Térségi szolgáltatások
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Reprográfia
Fénymásolás, szkennelés, nyomtatás
Az érvényes olvasójeggyel rendelkező használók igénybe vehetik másolatszolgáltatásainkat a szerzői jogok figyelembe vételével.

Másolat készülhet az eredeti dokumentum fénymásolatával, szkenneléssel és digitális fényképezéssel, térítés ellenében

Szkennelésnél a kapott másolatot nyomtatjuk, elküldjük e‑mail-ben, vagy digitális információhordozóra mentjük, igény szerint.

Reprográfiai szolgáltatásunk az első és második emeleti olvasószolgálati terekben vehető igénybe, díjfizetés a kölcsönzőpultnál.

Digitalizált fényképek, képeslapok másolása
A Berzsenyi Dániel Könyvtár helyismereti gyűjteményéből 6000 digitalizált fotó és képeslap található a Hungaricana adatbázisban. Ezekről az adatbázisból másolat nem készíthető, de a Berzsenyi Dániel Könyvtár engedélyezi a dokumentumok felhasználását az alábbi módon:

A felhasználó az adatbázisból kiválasztja azokat a fotókat, képeslapokat, melyekről másolatot szeretne igényelni. Az adatbázisban minden dokumentumhoz tartozik egy leltári szám, amely alapján a tételek beazonosítása történik. A másolat igényléséhez kérőlapot kell kitölteni, melyen az igénylőnek fel kell tüntetnie nevét, olvasójegyének/látogatójegyének számát, lakcímét, a kért dokumentumok leltári (azonosító) számát, a másolatkérés célját (pl. publikációhoz, szakdolgozathoz, stb.)

Az igénylés leadása történhet személyesen vagy elektronikusan, e-mailben. Az kérőlapot személyesen a 2. emeleti (olvasótermi) pultnál kell leadni.

Az igénylés teljesítése egy-három munkanapon belül megtörténik a kért mennyiség függvényében. A szolgáltatás térítéses, fotónként/képeslaponként 50 Ft. A számla kiegyenlítése után az olvasó megkapja a képeket az általa hozott CD-n, pendrive-on vagy igény szerint továbbítjuk a másolatokat az előzetesen megadott e-mail címre.

Elektronikus úton a másolatok igényléséhez ki kell tölteni a könyvtár honlapjáról letölthető kérőlapot, majd azt a bedit@bdmk.hu címre elküldeni. A kérés beérkezését visszaigazoló levél tartalmazni fog egy sorszámot, valamint a fizetendő összeget. (A másolt képek száma x 50 Ft + a számla kiküldésének postaköltsége.) Ezt az összeget kell átutalni a könyvtár számlaszámára, a közlemény rovatban pedig fel kell tüntetni a kapott sorszámot. Az összeg beérkezését követően a kérőlapon megadott e-mail címre küldjük át a másolatokat.

A másolatok többszörözése, továbbadása szigorúan tilos.
A dokumentumok felhasználásakor minden esetben fel kell tüntetni a tulajdonos intézmény nevét (Berzsenyi Dániel Könyvtár).

 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-07-07 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap