A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Programok
Rendezvények
Könyvtár másként
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok

ÜNNEPI KÖNYVHETI EMLÉKEK KÉPEKKEL KÍSÉRVE
   
A Berzsenyi Dániel Könyvtár 89. Ünnepi Könyvhét alkalmából összeállított programja bőséges kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget biztosított a kortárs irodalom, a versek, a könyvek szerelmeseinek. A június 14-én végéhez érő rendezvénysorozat visszhangja és a helyszínen szerzett benyomások alapján készített képes összeállításunkkal az olvasáshoz, a közösségi olvasásélményhez kívánunk kedvet teremteni.
A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok szombathelyi rendezvénysorozata június első napján vette kezdetét. A gyermekeket szólította meg a nyitó esemény, amelyen  Fodor Veronika író és Szimonidesz Hajnalka illusztrátor volt a Berzsenyi Dániel Könyvtár vendége. A Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről című könyv alkotópárosát Zsigri Mária gyermekkönyvtáros kérdezte az íróvá és képzőművésszé válásról, valamint a gyűjtőszenvedély és a családi múlt hatására megszülető sokszínű írás keletkezésének körülményeiről. A beszélgetésbe bekapcsolódó gyerekek az író és illusztrátor találkozására, együttműködésük mikéntjére voltak leginkább kíváncsiak. A könyv gazdag, régimódi szavakat is felvonultató szókincse játékra is adott lehetőséget. Ugyancsak a gyermekek örömére érkezett a könyvtárba június 6-án Kostyák Borbála író és Kovács Dorottya illusztrátor. Magukkal hozott kosaraik nem véletlenül roskadoztak a különféle zöldségektől, játékos foglalkozásukon a gyermeki fantázia segítségével keltek életre a kertek ajándékai. A közös, szőnyegre ülős beszélgetés a Misi és a rakoncátlan zöldségek című könyvről azonban nemcsak a képzeletet mozgatta meg, de sok hasznos ismerettel is gazdagította az Ünnepi Könyvhét legfiatalabb résztvevőit.
 

Június 6-án Marosits József legújabb verseskötetének szerzői estjét láthattuk. Az est házigazdája Nagy Éva könyvtárigazgató volt, a verseket Szabó Tibor színész, a Weöres Sándor Színház tagja szavalta el. Az előcsarnokban a költő képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás, amely 2018. június 30-ig volt megtekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. Marosits József 1950. február 26-án született Szombathelyen. Kezdetektől fogva összetett alkotói egyéniség jellemzi, ezt jól bizonyítja, hogy legelső díjait - győri Kisfaludy Pályázat – a képzőművészet és az irodalom területén szerezte. Eredeti szakmáját tekintve építész, de nevét szobrai, grafikái és versei tették igazán ismertté. 1970-ben volt első önálló kiállítása, azóta gyakorlatilag folyamatosan jelennek meg újabb és újabb kötetei, alkotásai. Nemesrempehollósi műtermében olyan ismert alkotások születtek, mint a Táborhegy emlékmű, mely Nádasdon látható, vagy Holdosi József vépi, és Csáth Géza budapesti emléktáblája. Köteteiben legtöbbször versei és képzőművészeti alkotásai teljes összhangban, egymástól ihletve kerülnek a művészetét befogadók elé.

Június 7-én Böröczki Mihály Kötetlenül című verseskötetének lehettünk szemtanúi, az est házigazdája Merklin Tímea újságíró volt, Büki Boglárka és Szalai András versmondók közreműködésével. Böröczki Mihály 1946. február 5-én született Vaszaron, itt is járt iskolába, felső tagozatos volt, amikor első versét megírta. „Általában csak verseket írok, annak persze minden formájával kísérleteztem, a magam világához kerestem formát, ritmust, képet, dallamot.” 1980-ban jelent meg első verseskötete Fénytörések címmel, melyért az Életünk folyóirat elismerő oklevélben részesítette. A civil életben mérnökként dolgozott nyugdíjazásáig, ennek ellenére hetven éves korára már tíz kötetre való vers gyűlt össze. Verseiből világ- és életszeretet árad. Játékos rímek szárnyán repíti vissza az olvasót a boldog gyerekkorba, a falusi élet tündérvilágába, a szerelmet, szeretetet értékelő gondtalan közösségbe. A vidám hangulatú délutánon szép versek és értékes gondolatok áramlottak a hallgatóság felé kötetlenül.

 

Június 8-án a hagyományosnak számító közösségi, szabadtéri program vette kezdetét a Fő téren. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjét Balogh János színművész szavalata követte, idén Varró Dániel Üzenet az olvasónak című versére esett a szervezők választása. A Tarisznyások együttes nyitókoncertjét követően a Czirók Tamás és Pető Ferenc alapította Paprika Jancsi Bábszínház szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat. A palacsintasütős igazságosztó Paprika János kalandjai nemcsak gyerekeket, de a nosztalgiázni vágyó felnőtteket is a színpadhoz csalogatta. Zsigri Mária könyvtáros a könyvhét meseújdonságaiból olvasott fel. Tekintve, hogy az elmúlt évek trendjei azt mutatják, hogy a felnőttek, sőt az idősek is szívesen hallgatják, olvassák a mesét, a rendezők az idősebb korosztályt is szeretettel invitálták a mesére. Rosta Géza énekes-gitáros, zeneszerző, előadóművész versek megzenésítésével és előadásával foglalkozik. Kisiskolás-óvodás gyermeknek szánt műsorainak célja a zene örömének, lélekformáló erejének közösségi élményként való átadása. Az idén sem maradt el a könyvújdonságokra épülő könyves kvízt. A helyes megfejtők között – a Könyvtár és a Libri könyvesbolt jóvoltából – értékes könyvajándékokat sorsoltunk ki. Fél nyolctól a nagysikerű, Amerikát is megjárt Koprive tamburazenekar töltötte meg dalaival a teret és a közönség szívét-lelkét a horvát és a magyar népzene stíluselemeit ötvöző dalaikkal. 
 

Az idei könyvhét szervezői a szabadtéri program kialakításakor a közösségi olvasási élményre, a könyvtár közösségteremtő erejére helyezték a hangsúlyt, így aztán a Fő tér kedvelt tulipánfájából Lombkönyvtárat varázsoltak. Az ágakra erősített, belógatott könyveket bárki a nap folyamán lapozgathatta, olvasgathatta. A könyvhét újdonságának számító és remélhetőleg hagyománnyá váló Lombkönyvtár egy egészen új olvasási élményt biztosított a kíváncsiskodóknak. Mindemellett egész nap lehetett kézművesedni kreatív könyvtárosok segítségével, helyi kiadók könyvkínálatából válogatni, helyi szerzőkkel találkozni, dedikáltatni. A H+ Média és Kulturális Egyesület jóvoltából pedig civil szervezetek képviselőivel, munkásságával ismerkedhettünk meg. A könyves rendezvényt Szombathely Város Fúvószenekara zárta. Azt kell mondanunk, hogy a Csíkszentmihályi Mihály életművének alapját képező flow élmény az egész teret átjárta. 
 

Június 11-én Rigó József költő felolvasóestjével folytatódott a könyves programsorozat. Rigó József 1965. május 7-én, Tatán született muzsikus cigány ősökre visszatekintő családban. Gyermekkora első évtizedét Kömlődön töltötte. 1976-tól Tatán éltek, itt folytatta tanulmányait 1984-ig, amikor otthagyta iskoláit, mert nem akart szerkezetlakatos lenni. „… nekem József Attila, Sinka, Zelk, Nagy László, Pilinszky és Ladányi mást súgtak már…” Verseivel 1983-ban Ezüstoklevelet nyert a középiskolások irodalmi pályázatán, Sárváron. 1986-ban szerepel a Kötet nélkül című, öt pályakezdő költőt bemutató antológiában. 1993-ban jelent meg első verseskötete Sziromnyi címmel, ez a kötet a lázadó, verssel küzdő ifjú költő zsengéit tartalmazza. Költeményei szerepeltek az Alapművelet, a Rom Som, a Fekete korall 2., továbbá a Frankfurti Könyvvásárra megjelent német nyelvű versantológiában és a Roma Kincses Kalendárium 2000-ben. Zárlatába a szívverésnek (Versek 1990-2002) című kötete 2002-ben látott napvilágot. Legújabb, Átváltó című verseskötete az Ünnepi Könyvhétre jelent meg. A viszonylag vaskos, 344 oldalas kötet borítóján Rigó Anna – a költő lánya – grafikája látható. A pipacs a szabadság és a költő gyermekkorának szimbóluma is egyben. Az est hangulatát a meghittség, gondolatiságát az elfogadás, a kultúrák közötti átjárhatóság hatotta át. 

Június 12-én érkezett Szombathelyre, és a könyvtárban Játsszunk szerelmet, gyermeket, családot címmel tartotta meg gondolatébresztő előadását Schäffer Erzsébet író, publicista. Regényeit, novellásköteteit leginkább azok az olvasók érezhetik magukénak igazán, akik tudják értékelni az értékes irodalmi nyelven megírt nosztalgikus, derűt árasztó történeteket. A pótszékeket igénylő, teltházas esten Schäffer Erzsébet mesélt történeteket felnőttekről - felnőtteknek. Békéről, türelemről, megnyugvásról, elfogadásról. Valami olyan erővel rendelkezik ő, amire születni kell. Képes a dolgok lényegét látni, háttérből szemlélődni. Meghallgatni másokat úgy, hogy őt is meghallgassák. A Príma Primissima és Pulitzer-díjas újságíró és író az 1990-es évek elejétől a Nők Lapja munkatársa. 15 önálló kötete jelent meg. A különleges találkozások és életmesék mestere, tavaly újabb kötettel lepte meg olvasóit. A Central Könyvek gondozásában megjelent Hol vagy? olyan belső érzelmi világba enged bepillantást, amelyről a mai napig tabu beszélni – legalábbis ilyen nyíltan. Schäffer Erzsébetet 2018-ban a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

Igazi különlegességnek számít a programrepertoárban Kiss Márton író Fantasy irodalom című előadása. Az est folyamán bemutatásra került a dark fantasy világába repítő regénye, Vér a vasra címmel. Kiss Márton tanár, író. 1989-ben született Szombathelyen. 2009-ben végzett a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium Mozgóképkultúra és médiaismeret szakán, mint alkalmazott fotográfus. 2010-ben kezdte meg tanulmányait a NYME-SEK Bölcsészkarának magyar-történelem szakán, 2016-ban szerezte meg mesterdiplomáját ugyanitt. 2014-ben jelent meg első novelláskötete Éhség címmel, majd 2016-ban első kisregénye, a Nem félünk a sötétben. Számos szakmai és szépirodalmi publikáció, tanulmány és előadás kapcsolódik a nevéhez, melyeket gyakran közöl a Bár és a Klio című történettudományi folyóirat is. Jelenleg gimnáziumi tanárként dolgozik. Vendég volt Nagy Gergely grafikus, aki a számítógépes grafika világába vezette be a jelenlévők népes táborát.

A 89. Ünnepi Könyvhét könyvtári programja Láng Gusztáv és Fűzfa Balázs erdélyi magyar irodalomról szóló beszélgetésével zárult. A szerzőpáros első közös munkája az 1973-ban megjelent a Romániai magyar irodalom 1945-1970 című kötet, mely a romániai magyarság kisebbségi, majd 1944 utáni nemzetiségi helyzetéből adódó élethelyzetek irodalmi letükröződéseit tárgyalja. Megőrzésre érdemes emlékként tartotta nyilván Kántor Lajos a Romániai magyar irodalmi lexikon (I. köt. 1981-ben, II. köt. 1994-ben, III. köt.  2002-ben jelent meg) létrejöttét, és az egyes kötetek megjelenését megelőző lexikon-szerkesztőségi értekezleteket, melyek gyakran baráti borozgatással végződtek. Kántor így emlékezett 2006-ban a közös munkás évekre: „Valami(k) mellé odaálltunk, és úgy gondolom, ezt ma sem kell szégyellenünk. Fontos volt az elszigeteltségből való kitörés is. […] legjelentősebb értékeink hozzámérését (a román mellett) a magyar (azaz a magyarországi és összmagyar) irodalom értékeihez lényegesnek tartom, és el kell helyeznünk ezeket a jelenkori világirodalom irányzataiban, törekvéseiben.” A 89. Ünnepi Könyvhéten bemutatott kötet ezúttal szubjektív válogatási szempontok szerint készült. Az elmúlt száz év erdélyi irodalmi folyamatait, azok figyelemre méltó mozzanatait vizsgáló írások most nem a következetes rendszerezés igényével, hanem – továbbra is – az érték felmutatásának céljából születtek.

 

 • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
PROGRAMOK

Supka Gézának 1927-ben, Miskolcon, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete nagygyűlésén megfogalmazott eredeti javaslata szellemében a jogutód Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929 óta, 2018-ban 89. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, tizenhetedik alkalommal hozzá kapcsolva a Gyermekkönyvnapokat is.
A nagyobb települések legszebb köztereiken, a helyi könyvesek, könyvtárosok, könyvművelődési szakemberek közreműködésével rendeznek könyvheti árusítást és programokat.
Szombathelyen ezúttal is a Berzsenyi Dániel Könyvtár és együttműködő partnereinek szervezésében kapcsolódik a város az országos programsorozathoz.
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • 
2018. június 1. péntek

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
10.00 Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről
  Fodor Veronika és Szimonidesz Hajnalka gyermekkönyvének bemutatója
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • 
2018. június 6. szerda

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
10.00 Misi és a rakoncátlan zöldségek
Mesefoglalkozás Kostyák Borbála íróval és Kovács Dorottya illusztrátorral
17.00 Két lehullott juharlevél
Marosits József verseskötetének szerzői estje
  Az est házigazdája: Nagy Éva könyvtárigazgató
Közreműködik: Szabó Tibor színművész
A rendezvényt követően a kötet megvásárolható és dedikáltatható.
A belépés díjtalan.
Az előcsarnokban Marosits József képeiből nyílik kiállítás, amely megtekinthető 2018. június 30-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
2018. június 7. csütörtök

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
17.00 Kötetlenül
Böröczki Mihály verseskötetének szerzői estje
  Az est házigazdája Merklin Tímea újságíró

Közreműködik: Büki Boglárka és Szalai András versmondók

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
2018. június 8. péntek

ÜNNEPI KÖNYVHÉT KÖSZÖNTŐ
Helyszín: Szombathely, Fő tér
Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!


Könyvárusítás a Libri Könyvesboltban

Könyves kézműves foglalkozás

Dedikálások

- 16.00 Andor Eszter, Döme Zsuzsa
- 17.00 Szilárdi Béla, Fábián László
- 18.00 Rozán Eszter, Pődör György
- 19.00 Varga Írisz Dóra, Devecsery László
- 20.00 Dr. Kiss Tamás


Helyi kiadók könyvvására

Civil szervezetek bemutatkozása

Kvíz, helytörténeti totó, színezők, kiadványok és interaktív programok
együttműködésben a H+ Média és Kulturális Egyesülettel
16.00 Köszöntőt mond Dr. Puskás Tivadar, SZMJV polgármestere
Varró Dániel Üzenet az olvasónak című versét
elmondja Balogh János színművész

16.20 Tarisznyások együttes műsora
17.00 Könyves kvíz - játékismertetés
Nyerjen könyveket és könyves ajándékokat! Játsszon velünk! Válaszoljon néhány kérdésre az Ünnepi Könyvhétre megjelent könyvekkel  és a Libri könyvesbolttal kapcsolatban! A kvízt keresse munkatársainknál a Fő téren a rendezvény ideje alatt! A kitöltéshez segítséget talál a Libri könyvesboltban, ahol belelapozhat a frissen megjelent kiadványokba.

17.20 Paprika Jancsi Bábszínház
18.00 Mesék gyerekeknekFelolvasás a könyvhét újdonságaiból
18.20 Rosta Géza zenés gyermekműsora
19.00 Könyves kvíz - eredményhirdetés
19.20 A Koprive tamburazenekar koncertje
  A Vas megyei zenekar tagjai gyerekkoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak a népzenével, az anyatejjel szívták magukba őseik örökségét. Időközben többféle zenei hatás érte őket, így koncertjeiken szívesen ötvözik az újonnan befogadott stílusokat a népi dallamokkal.
Repertoárjukon a saját szerzemények és a szentpéterfai dalok mellett a nyugat-magyarországi és az ország más tájegységein élő horvátság zenéje, továbbá Horvátország gazdag dallamvilága egyaránt megtalálható.
A Koprive tamburazenekar közkedvelt fellépője a különböző folklór és világzenei fesztiváloknak, gasztro rendezvényeknek. Emellett rendszeresen koncerteznek a szomszédos országokban, illetve kétszer voltak koncertkörúton az Egyesült Államokban is.
20.00 Szombathely Város Fúvószenekarának műsora  

A Fő téri program könyves támogatója a Libri Könyvesbolt.
 
E napon nyitvatartási időben KÖNYVTURKÁLÓ lesz a könyvtár előtti téren!
Ingyen elvihető könyvek a könyvtár állományából kivont kötetekből.
Jöjjön, válogasson és vigye haza ajándékként az Önnek tetsző könyvet!

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy-klub terasz, Szombathely, Akacs M. utca 7.
 
22.00 Ünnepi Könyvnap a Weöres Sándor Színházban  
  Éjszakai olvasás és zenélés a színház színművészeinek közreműködésével. A belépés díjtalan.  
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •   
2018. június 9. szombat

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
E napon nyitvatartási időben KÖNYVTURKÁLÓ lesz a könyvtár előtti téren!
Ingyen elvihető könyvek a könyvtár állományából kivont kötetekből.
Jöjjön, válogasson és vigye haza ajándékként az Önnek tetsző könyvet!
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •   
2018. június 11. hétfő

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.

17.00 Rigó József költő felolvasóestje
  Beszélgetőtárs: Nagy Éva könyvtárigazgató és Ferkovics József képzőművész
Közreműködik: Kenderes Csaba színművész
Rigó József 1965. május 7-én, Tatán született muzsikus cigány ősökre visszatekintő családban. Gyermekkora első évtizedét Kömlődön töltötte.1976-tól Tatán éltek, itt folytatta tanulmányait 1984-ig, amikor otthagyta iskoláit, mert nem akart szerkezetlakatos lenni. „… nekem József Attila, Sinka, Zelk, Nagy László, Pilinszky és Ladányi mást súgtak már…” Verseivel 1983-ban Ezüstoklevelet nyert a középiskolások irodalmi pályázatán, Sárváron. 1986-ban szerepel a Kötet nélkül című, öt pályakezdő költőt bemutató antológiában. 1993-ban jelent meg első verseskötete Sziromnyi címmel. Versei szerepeltek az Alapművelet, a Rom Som, a Fekete korall 2., továbbá a Frankfurti Könyvvásárra megjelent német nyelvű versantológiában és a Roma Kincses Kalendárium 2000-ben. Zárlatába a szívverésnek (Versek 1990-2002),  című kötete 2002-ben látott napvilágot. Legújabb verseskötete a 2018-as Ünnepi Könyvhétre jelenik meg.
Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •   
2018. június 12. kedd

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
17.00 Játsszunk szerelmet, gyermeket, családot...
Találkozás Schäffer Erzsébettel
  A Príma Primissima és Pulitzer-díjas újságíró és író az 1990-es évek elejétől a Nők Lapja munkatársa. 15 önálló kötete jelent meg. Az egyik legszerethetőbb író a magyar kortárs irodalomban: 2011-ben a Nők Lapja Café internetes szavazása során az utóbbi 10 év legsikeresebb női írójának választották. A különleges találkozások és életmesék mestere, A Történetek útközben-kötetek és A kifutófiú szerelme írója tavaly újabb kötettel lepte meg olvasóit. A Central Könyvek gondozásában megjelent Hol vagy? olyan belső érzelmi világba enged bepillantást, amelyről a mai napig tabu beszélni – legalábbis ilyen nyíltan.
Schäffer Erzsébetet 2018-ban a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.
Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
A program könyves támogatója a Belvárosi Líra Könyvesbolt.
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •   
2018. június 13. szerda

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
17.00 Kiss Márton könyvbemutatója
és "Fantasy irodalom" című előadása
  Kiss Márton tanár, író. 1989-ben született Szombathelyen. 2009-ben végzett a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium Mozgóképkultúra és médiaismeret szakán mint alkalmazott fotográfus. 2010-ben kezdte meg tanulmányait a NYME-SEK Bölcsészkarának magyar-történelem szakán, 2016-ban szerezte meg mesterdiplomáját ugyanitt. 2014-ben jelent meg első novelláskötete Éhség címmel, majd 2016-ban első kisregénye, a Nem félünk a sötétben. Számos szakmai és szépirodalmi publikáció, tanulmány és előadás kapcsolódik a nevéhez. Jelenleg gimnáziumi tanárként dolgozik.
Vendég: Nagy Gergely grafikus
Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •   
2018. június 14. csütörtök

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Szombathely, Dr. Antall József tér 1.
17.00 Kántor Lajos -- Láng Gusztáv:
Száz év kaland - Erdély magyar irodalmából

- könyvbemutató -
  Láng Gusztávval Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélget
"A két legendás irodalomtörténész neve elválaszthatatlan a Romániai magyar irodalom 1945-1970 című kézikönyv nagy hatásától. Irodalomérzékelésünket és korszakfogalmainkat az elmúlt majd' ötven évben meghatározták. Új kétkezes gyűjteményük ezúttal szubjektív válogatási szempontok szerint készült. Az elmúlt száz év erdélyi irodalmi folyamatait, azok figyelemre méltó mozzanatait vizsgáló írások most nem a következetes rendszerezés igényével, hanem - továbbra is - az érték felmutatásának céljából születtek."

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •   
Letölthető plakát a programokról pdf formátumban!  
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •    
Az 89. Ünnepi Könyvhét központi honlapját itt böngészheti át!  
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •    

Együttműködő partnerek:

Szombathely
Megyei Jogú Város
   
  Könyves támogatók:  
 TOVÁBBI PROGRAMOK VAS MEGYÉBEN

   
SÁRVÁR
Nádasdy Kulturális Központ

9600 Sárvár, Várkerület 1.
 
2018. június 7. 18 óra
Szélesi Sándor Kincsem című könyvének bemutatója

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •  
 
KŐSZEG
Chernel Kálmán Városi Könyvtár

9730 Kőszeg, Várkör 35-37.
 
2018. június  7. 17.30
A könyvtár vendége Grecsó Krisztián
Az íróval Bokányi Péter beszélget a harminc évről és még sok minden másról
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •  
 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Olvasónapló
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-07-23 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap